
Typické mallorquínské PAMBOLI
PAMBOLI je typická mallorquínská příloha k masům, rybám nebo třeba rovnou k sépii…
nebo jednoduše a přitom lákavě obložený španělským jamonem /čti Chamon/, sýry , olivami a dalšími delikatesami jako vydatná svačinka/snídaně nebo lehký oběd 🙂
Chutná k pivu stejně jako k vínu. Není nic víc typického pro Mallorku než PRAVÉ DOMÁCÍ PA AMB OLI /no dobrá a ensaimada…/
PA AMB OLI v mallorquínštině znaměná CHLEBA s OLEJEM.
Základem pro PAMBOLI je mallorquínský nesolený domácí chleba PAN PAYES. Jako alternativa vám bude pro tento účel stačit jakýkoliv dobrý světlý nebo tmavý chléb, který není sám o sobě chutově výrazný . Nejvhodnější bude světlý nebo tmavý obyčejný chleba.

Co budete potřebovat?
Jednoduché, kvalitní suroviny:
- mallorquínský nesolený chléb případně jiný oblíbený kváskový chléb
- kvalitní extrapanenský olivový olej
- stroužek česneku
- špetka jemné soli
- rajče typu ramallet nebo para colgar nebo jiný typ nevodnatího rajčete
- ozdoba: dobré olivy nejlépe s peckou, zelená paprika, pikantní papričky
Postup přípravy:
Jak na chutné pa amb oli? Přesný a názorný návod
– Koukni na video.
Dozvíš taky spousty dalších zajímavostí 🙂
Dejte nám vědět jak to dopadlo.
Lucie Španělka a Patrik