Blog z talíře ... 🙂

PIMIENTOS DEL PADRON
PIMIENTOS DEL PADRON Jednoznačně – tohle musíte ochutnat.. Ano. – Myslíme ony proslulé a chutné “papričky Padronky” jsou to hvězdné tapasky na /nejen/Mallorském talíři.. Jsou úžasné, jsou rychlé a jednoduché a zazáříte s nimi nejen na rodinné grilovačce!. Odkud přesně pocházejí, proč jsou některé sladké a jiné ostré, jak a s čím je servirovat a pár

PAMBOLI základní recept
Typické mallorquínské PAMBOLI PAMBOLI je typická mallorquínská příloha k masům, rybám nebo třeba rovnou k sépii… nebo jednoduše a přitom lákavě obložený španělským jamonem /čti Chamon/, sýry , olivami a dalšími delikatesami jako vydatná svačinka/snídaně nebo lehký oběd 🙂 Chutná k pivu stejně jako k vínu. Není nic víc typického pro Mallorku než PRAVÉ DOMÁCÍ

DOMÁCÍ ALLIOLI
Domácí ALLIOLI V Česku vítají chlebem se solí, na Mallorce se na stůl nese místní kváskový chléb /zvláštní tím, že není solený/ česnekovou studenou omáčkou zvanou allioli ALLI-OLI ve španělštině AJO a ACEITE – To jsou 2 základní ingredience této vlastně majonézy bez vajec… Už jste ji na Mallorce/ve Španělsku ochutnali? Každá provincie pro ni