Blog z talíře ... 🙂

PIMIENTOS DEL PADRON

PIMIENTOS DEL PADRON Jednoznačně – tohle musíte ochutnat.. Ano. – Myslíme ony proslulé a chutné “papričky Padronky” jsou to hvězdné tapasky na /nejen/Mallorském talíři.. Jsou úžasné, jsou rychlé a jednoduché a zazáříte s nimi nejen na rodinné grilovačce!. Odkud přesně pocházejí, proč jsou některé sladké a jiné ostré, jak a s čím je servirovat a pár

více »
základy mallorské kuchyně

PAMBOLI základní recept

Typické mallorquínské PAMBOLI PAMBOLI je typická mallorquínská příloha k masům, rybám nebo třeba rovnou k sépii… nebo jednoduše a přitom lákavě obložený španělským jamonem /čti Chamon/, sýry , olivami a dalšími delikatesami jako vydatná svačinka/snídaně nebo lehký oběd 🙂 Chutná k pivu stejně jako k vínu. Není nic víc typického pro Mallorku než PRAVÉ DOMÁCÍ

více »
allioli

DOMÁCÍ ALLIOLI

Domácí ALLIOLI V Česku vítají  chlebem se solí, na Mallorce se na stůl  nese místní kváskový chléb /zvláštní tím, že není solený/  česnekovou studenou omáčkou zvanou  allioli ALLI-OLI ve španělštině AJO  a ACEITE –  To jsou 2 základní ingredience této vlastně majonézy bez vajec… Už jste ji na Mallorce/ve Španělsku ochutnali? Každá provincie pro ni

více »
Scroll to Top